Vanaf 22 november biedt Seniorenflats Noorderhof hun bewoners de mogelijkheid zich te verplaatsen met een aangepaste golfkar. Volgens de verdeler Invest-Mobile is Seniorenflats Noorderhof het eerste privé-seniorenverblijf in België dat overgaat tot de aankoop van dit vervoermiddel. Op een ecologische manier kunnen de actieve senioren zich verplaatsen met deze elektrische golfkar. De wagen biedt plaats voor 4 personen en zal de mobiliteit van de bewoners vergroten.

Op 1 november 2010 opende de eerste fase van “Seniorenflats Noorderhof” te Noorderwijk haar deuren. Met de ingebruikname van deze golfkar wordt de opening van de 2de fase met 7 nieuwe flats ingeluid.

De huidige 15 woongelegenheden zijn aangepast aan de specifieke noden van de actieve senior en bereikbaar per lift.  De nieuwbouw flats zijn centraal gelegen, op wandelafstand van het openbaar vervoer en de lokale handelaars.

De flats bieden een beschermde woonomgeving waarin de senior zijn zelfstandige levenswijze niet hoeft op te geven en zich naar behoefte kan laten bijstaan door professionele hulp. De flats zijn uitgerust met aangepast sanitair, een noodoproep- en toegangscontrolesysteem, TV-, telefoon- en internetaansluiting. De vele praktische aanpassingen komen comfort en veiligheid van de senior ten goede.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend informatie bekomen op het nummer 0472/98.98.88 of op onze website www.noorderhof.be.

Programma:

11.00 uur Samenkomst in de tuin, rond de vuurkorf met de senioren van Noorderhof. We heffen het glas ter verwelkoming van de nieuwe bewoners.

12:00 aankomst van de golfkar op de parking van Seniorenflats Noorderhof en mogelijkheid tot het maken van een proefrit. We voorzien voor de aanwezigen een kop verwarmende soep bij het vuur.

(ad)